Pantai Maron

Pantai Maron

Senajan neng jalur Pantura (Pantai Utara), Semarang ora patio nduwe panggon wisata pantai kaya kutho-kutho liyane, aneh to?! Aku juga nembe nyadar pas takok karo kanca-kancaku, pantai sing neng Semarang ki opo wae? Jare sing terkenal mung Pantai Marina. Yowes, aku ngajak Helmy dolan mrono. Pas tekan kono, aku kuciwa 😦 Neng angen-angenku, pantai ki berpasir, dadi iso nggo dolanan, nggo jebur-jeburan. Nyatane Pantai Marina iku pantai wisata sing wes dibeton, dadi wes gak enek pasire.

Akhire kelingan mbiyen tau dijak kancaku neng Pantai Maron, panggone neng mburine Bandara Ahmad Yani. Yawis Helmy tak jak mrono wae πŸ˜€ Nek neng Maron ki pantaine jek pantai pasir, meski pasir e pasir ireng ^^’ Dadi jek iso lah nek meh arep jebur-jeburan opo nggolek sumpil lan kerang neng kene πŸ˜›

page Read more

Stasiun Ambarawa, Rumah Kereta Api

Stasiun Ambarawa, Rumah Kereta Api

Naik kereta api, tut tut tut
Siapa hendak turut
Ahey, yang masa kecilnya bahagia pasti tahu lah lagu ini muehehehe Sayangnya kereta sekarang udah gak tut tut tut lagi, udah pake mesin yang canggih-canggih πŸ˜€ Kalo kata Bapak saya sih, kereta sekarang tuh bukan tut tut tut lagi, tapi ojojajan ojojajan ojojajan :lol:Dalam rangka akhir tahun, pihak KAI berbaik hati mau membuka perjalanan wisata kereta api trayek Ambarawa-Tuntang. Apa yang membuat trayek ini spesial? Karena kita bakalan naik kereta api lawas *meski pake lokomotif yang gak lawas-lawas amat* Beruntung kemarin saya dan Tuan bisa naik kereta ini πŸ˜€ Konon kereta wisata dari Ambarawa (baik yang menuju Tuntang maupun Bedono) hanya dibuka jika ada permintaan khusus, karena sekali jalan biayanya sekitar 7,5 juta sampai 15jutaan πŸ™„ Yang naik mah biasanya malah wisatawan mancanegara untuk nostalgia karena wisatawan dalam negeri kere-kere πŸ˜› Read more
Lawang Sewu

Lawang Sewu

Sepurane ya yen aku wes suwi banget ora nulis neng kene :mrgreen: Omahku akeh banget je -_- Muga-muga mulai saiki aku meh rajin nulisi blog iki, amarga wes akeh cerita mlaku-mlakuku karo Helmy, yen ditulis neng kene, mengko dikira aku pamer pacar terus muahahaha πŸ˜†

Dina Setu wingi rak sengaja aku karo Helmy dolan neng Lawang Sewu, asline sih meh dolan neng Taman KB, tapi kok ndelok enek acara sing sajake apik sidane malah dolan neng Lawang Sewu ndisik nembe neng Taman KB :mrgreen: Wes ngono orak mbayar alias gratis sisan mbayare πŸ˜€ Biasane yen meh mlebu neng Lawang Sewu, wong gede mbayar sepuluh ewu, bocah-bocah lan pelajar limangewu. Yak e gara-gara enek acara Pameran Teknologi, dadine iso mlebu gratis πŸ˜€

2014-11-22 17.53.44

Lawang Sewu iku salah sawijining panggon wisata neng Semarang, nek durung mrene rasane ya durung neng Semarang πŸ˜› Panggone neng tengah kutha, gampang banget yen meh mrono numpak angkutan umum. Sejarah e Lawang Sewu iso diwaca neng kene. Aku mbiyen wes tau mlebu rono mbengi-mbengi karo Helmy (mbuh taun piro πŸ˜› ), gratis sih mung mbayar pemandune tok. Hawane sereeeeeeeeeem banget. Jek angker jarene, ijek akeh dhemit sing seneng njaraki wong-wong sing dolan mrono.

2014-11-22 18.26.01

Saiki Lawang Sewu wes beda, wes ora patio medeni meneh kaya mbiyen. Tembok-tembok e wes dicet meriah, ugo dipasangi lampu-lampu kang akeh banget neng bangunane. Asline bangunan iki ijek didandani, ben dadi luwih apik, resik, tur ora medheni. Jare Lawang Sewu iki meh didadekne panggon macem-macem, ora mung dianggurne tok kamar-kamare sing akehe ngadubilah kui :mrgreen:

page

Wingi pas aku karo Helmy mrono wes kesoren, dadi lawang-lawang e wes ono sing dikuncini karo petugase. Tapi yo lumayan lah jek iso mlaku-mlaku sampe kesel ngubengi Lawang Sewu iki. Trus iso gegoleran neng halaman sing ono suket e neng sekitaran bangunan XD Yok, dolan-dolan neng Semarang πŸ˜€

*sepurane yen gambare gak apik, mung nganggo poto hp tok hehehe

KBR, Uuuaaadeeemeee, Rek!

KBR, Uuuaaadeeemeee, Rek!

Wulan April wingi, aku ndolani Helmy neng Jakarta. Karo Helmy aku dijak mlaku-mlaku neng Monas, Mesjid Istiqlal, Kota Tua lan neng Bogor. Asline mlaku-mlaku neng Bogor iku amarga pengen njajal numpak kreta sih πŸ˜› Bingung meh arep neng ndi, sidane neng Kebun Raya Bogor wae.

Panggonane gampang kok nak ameh dolan mrono. Teka Stasiun Bogor cedhak, meh mlaku utawa ngangkot yo mangga kersa πŸ˜€ Nek aku karo Helmy wingi sih mlaku, merga Helmy lali numpak angkot nomer piro nak meh neng KBR πŸ˜†

2014-04-19 11.49.14

Sakdurunge tekan pintu masuk KBR (nak mlaku teka Stasiun Bogor), mengko iso ndelok akeh kidang neng latar Istana Bogor. Neng trotoare uga akeh wong dodolan wortel lan kangkung. Helmy tuku sa’iket wortel regane rong ewu, isine telu. Wortel iku mau dipakakne neng kidang-kidang sing gelem nyedhak marani aku lan Helmy. Sakwise ntek wortele, aku lan Helmy neruske mlaku nganti tekan pintu masuk KBR.

Tiket mlebune 16 ewu wae *sak kelinganku*. Pas wes mlebu, to, biyuuuuuuuuhh, uuuuaaaaadeeeemmmeeeeeee, rek! Wes ngono krungu suara kewan-kewan sing rupa-rupa, walah, rasane kaya pengen mbangun omah wae neng kene πŸ˜†

2014-04-19 15.44.50

Yen meh ngubengi KBR, siap-siap wae sikile gempor hahaha πŸ˜€ Amarga kebun siji iki dudu sembarang kebun. Ambane kurang luwih sepuluh hektar. Disediani jalur nggo wong-wong sing meh sepedahan utawa mubeng-mubeng neng kene nganggo mobil. Nek aku mbek Helmy, yo mestio mlaku temenan nggo sikil :mrgreen:

Mbuh mangsa katiga utawa mangsa udan, tetep wae neng Bogor ki kerep udan. Dadi nek meh mrene mending siap-siap nggawa payung. Yo ana sih panggon ngiyup, tapi nak kudanan pas neng tengah alas sing isine wit-witan tok, lha apa meh menek wit? πŸ˜†

2014-04-19 12.56.14

Saben cedhak wit neng kene mengko enek papan sing isine katrangan perkara wit mau. Salah sawijining wit sing aneh yaiku wit Tarzan, dijenengi kaya iku amarga oyote ngglantung dawa banget. Sakliyane wit-witan sing gedhe-gedhe, uga ana omah Anggrek sing isine aneka werna anggrek lan pembibitane. Uga ana taman sing isine kembang-kembang sing dibentuk lambang Garuda.

bogor2

Sing paling terkenal yaiku Jembatan Merah. Durung afdhol rasane dolan neng KBR nek durung poto neng kene hahaha πŸ˜† Yen pengen leyeh-leyeh, iso lungguhan neng pinggir kolam utawa neng gubuk-gubuk kang disediyani. Nek aku mbek Helmy? Neng mushola to yo sekalian ngiyup bar kudanan :mrgreen:

bogor1

Saranku, ati-ati nek maca papan petunjuk neng kana, aku sering kapusan -_- Mbuh akune sing salah dalan apa emang orak ngematke dalan πŸ˜† Sakliyane iku, nek iso pas mrene iku wayah isuk, amarga gak bakal puas nak mung sedilut tok neng kana, ndelengi wit-witan, kembang-kembang, lan ngrungokne suara kewan-kewan neng njero alas πŸ˜€

Sugeng Rawuh

Sugeng Rawuh

Sugeng Rawuh kagem rencang-rencang sedaya ingkang sampun purun mampir wonten mriki πŸ˜€ .

Selamat Datang untuk teman-teman semua yang sudah berkenan mampir disini πŸ˜€ .Β 

Kok judul blog e hurup mati kabeh? Iku ngono diwacane Ekspedisi HM kakang-kakang lan mbakyu-mbakyu πŸ˜€ . Dadi blog iki insyaallah isine catetan pas Helmy lan Menik lagi mlaku-mlaku mbuh neng ndi parane πŸ˜† . Β Sengaja nganggo basa jawa ngoko (nak krama uthek e sing nulis rak nyandhak πŸ˜₯ ), ben sing nyasar neng blog iki iso sinambi sinau basa jawa. Tapi tetep ijek ana terjemahanane neng basa Indonesiane kok, dhulur-dhulur πŸ˜€ .

Kok judul blog-nya huruf mati semua? Itu dibacanya Ekspedisi HM mas-mas dan mbak-mbak πŸ˜€ . Jadi blog ini insyaallaah isinya catatan waktu Helmy dan Menik sedng jalan-jalan entah kemana saja πŸ˜† . Sengaja memakai bahasa Jawa ngoko (kalau pakai bahasa Jawa krama *yang lebih halus*, otak penulisnya tidak sampai πŸ˜₯ ), agar siapa saja yang nyasar kesini bisa sambil belajar bahasa Jawa. Tapi tetap ada terjemahannya ke bahasa Indonesia kok, Saudara-saudara πŸ˜€ .Β 

Menawa ana sing salah-salah anggone tulisan iki, yo tulung dicathet neng bagian celathu sing ono ning saben tulisan ning blog iki πŸ˜€ .

Apabila ada kesalahan dalam penulisannya, mohon dicatat di bagian komentar yang ada di setiap tulisan di blog ini πŸ˜€ .

 

Suwun.